Nyheter

Nyheter

 • Stenging av veg under Bilfri dag

  Lørdag 16. september 2023 blir området rundt Vaskerelven / Engen / Veiten / Øvre Ole Bulls plass stengt for trafikk mellom kl. 11.00 og 17.00.

 • Etterlengta byggestart for Sagstadvegen

  Fv. 5308 Sagstadvegen i Alver er smal og fårleg for mjuke trafikantar. No skal det bli gang- og sykkelveg her.

 • Over 100 000 har vært gjennom Kronstadtunnelen

  Nå har over 100 000 syklende og gående passert gjennom Kronstadtunnelen siden den åpnet 15. april. Det gir et snitt på 1360 personer per døgn.

 • – I dag opnar vi eit smykke av ein veg

  Den 8. juni kunne fylkesordførar Jon Askeland klippe snora for den nye og utbetra Kvamsbrekko i Alver kommune. Det er det mange som er glade for.

 • Planen for Bybanen til Åsane er vedtatt

  Bystyret i Bergen vedtok 31. mai reguleringsplan for Bybanen til Åsane, forlenget Fløyfjellstunnel og hovedsykkelrute fra sentrum til Åsane.

 • Her er den nye gang- og sykkelveien i Bergen

  Med Fyllingsdalstunnelen og Kronstadtunnelen åpner det seg helt nye snarveier for syklende og gående i Bergen. Her kan du se og laste ned kartet over den nye ruten mellom Fyllingsdalen og Bergen sentrum i ulike versjoner.

 • Se presentasjonen av revidert planforslag for Bybanen til Åsane

  Plan- og bygningsetaten i Bergen kommune leverte fredag 31. mars revidert reguleringsplanforslag for bybane og hovedsykkelrute til Åsane, med forlenget Fløyfjelltunnel, til politisk sluttbehandling. Her kan du se presentasjonen.

 • Slik blir Fyllingsdalstunnelen. Sykkelfeltet til venstre, det kongeblå tartandekket for gående til høyre. Foto: Iver Daaland Åse / Bybanen Utbygging. Slik blir Fyllingsdalstunnelen. Sykkelfeltet til venstre, det kongeblå tartandekket for gående til høyre. Foto: Iver Daaland Åse / Bybanen Utbygging.

  Velkommen til åpningshelg for gang- og sykkelveien fra Fyllingsdalen til sentrum!

  Nå er det klart! Lørdag 15. april kl. 09.00 klippes snoren for Fyllingsdalstunnelen, verdens lengste tilrettelagte gang- og sykkeltunnel. Det markerer starten på åpningshelgen for den helt nye gang- og sykkelveien, gjennom to tunneler fra Fyllingsdalen til Bergen sentrum.