Åpnet Askøys første ferdige Miljøløftet-prosjekt

I et øsende regnvær kunne ordfører Yngve Fosse åpne det første ferdige Miljøløftet-prosjektet på Askøy: En ny gang-og sykkelvei gjennom Kvernhusdalen.

Regnet til tross: Her var det mange glade fjes for at prosjektet var ferdig, og det vanket både kake og is i regnværet. Haugen barnehage bidro også med sang, flagg og god stemning.

Del av Askøys sykkelveinett

Den 660 meter lange gang- og sykkelveien gir langt bedre forhold for myke trafikanter i området, og blir en viktig del av sykkelveinettet mellom Ravnanger, Strusshamn og Kleppestø. 

Syklende ordfører

Ordfører Yngve Fosse tok sykkelen fatt til åpningen. Han takket i sin tale for vel gjennomført prosjekt og godt samarbeid. Spesielt fikk Haugen barnehage en takk for å ha fulgt og kvalitetssikret prosjektet underveis. Barnehagen er nærmeste nabo til veien gjennom Kvernhusdalen og har vært på stadige besøk på prosjektet. 

Oppgradert vann og avløp 

Samtidig med byggingen av gang- og sykkelveien, har vann- og avløpsanlegget i området blitt oppgradert. Under åpningen ble det utdelt blomster til avdelingene for Vann og avløp og Samferdsel i Askøy kommune, og til entrepenøren Vassbakk & Stol. 

Se film av åpningen og film av prosjektet fra luften her:

 

Video: Dag Folkestad/Askøy kommune 

Les om åpningen på Askøy kommunes nettsider 

Les mer om prosjektet her