Tre sykkelvinnere klare for vinteren

Før jul hadde Miljøløftet en konkurranse på sosiale medier, der tre vinnere fikk oppgradert sykkelen sin til vinterbruk.

Syklene ble utstyrt med piggdekk, lykt og fikk en full overhaling. Vi tok en prat med de tre vinnerne da de fikk den vinterklare sykkelen overlevert fra reparatøren.

Sykler til alt

Ingrid Naterstad bor på Landås og jobber i Fyllingsdalen. Hun har ikke bil, men trives med å bruke sykkelen.

– Jeg sykler til og fra jobb, og egentlig til alt annet jeg skal. Jeg synes det er veldig effektivt, jeg kommer meg fra A til B akkurat når det passer meg, og får litt frisk luft og trim.

Ingrid bruker sykkelen stort sett hver dag, med unntak av de verste vinterdagene.

–  Men nå er jeg klar for å sykle på vinterføre også, med piggdekk og oppgradering, smiler hun.

Ga bilen til sønnen

Da sønnen tok sertifikat for et par år siden, gav Simon Noel likegodt bilen sin videre til ham. Selv endte han opp på sykkelen.

– Jeg begynte med å ta bussen til jobb, men fant ut at jeg skulle teste sykling. Det viste seg å være raskere enn å ta kollektivt.

Siden har det gått fortere og fortere, og nå foretrekker Simon, som han sier, «å ta en rolig morgen for seg selv på sykkelen». Det er en solid etappe.

– Til og fra jobb er det 22 kilometer hver vei, og så slenger jeg på en liten omvei når været er godt og motivasjonen er høy, sier han.

– Nå er det første gang den har piggdekk på, hittil i år, så nå er vi klar til å ta de kalde dagene også!

Praktisk i hverdagen

Kamilla Andersen jobber i Os sentrum, ti minutter fra der hun bor.

– Jeg bruker sykkelen til jobb, ca. to ganger i uken. Det er veldig praktisk i hverdagen, synes jeg.

Og nå blir det mer sykling på vinteren også.

– Det blir veldig greit, jeg har aldri hatt piggdekk før, men da kan jeg bruke sykkelen til jobb når det er glatt og vinterføre, sier hun.