Miljøløftet gjør det enklere å velge sykkel under korona

I disse dager vender mange bergensere tilbake til et restriksjonspreget hverdagsliv. I lys av koronasituasjonens begrensninger på kollektivbruk, ønsker Miljøløftet å gjøre det lettere for bergenserne å velge sykkel som fremkomstmiddel.

Prøv bysykkel i 1 mnd. for 49,-

I en periode fremover kan du kjøpe et månedsabonnement på bysykkel til prisen det normalt koster å leie et døgn – kr 49,-. Miljøløftet og Sykkelbyen Bergen er bidragsytere til dette tilbudet, som vil vare i en begrenset periode. Last ned Bergen Bysykkel sin app her for å komme i gang. Mer informasjon om bysykkel i Bergen finner du her.

Visste du at det kun tar 10 minutter å sykle fra Danmarksplass til Festplassen? Har du kort reisevei, og bor sentrumsnært, da er bysykkel et førsteklasses alternativ.

Trygg sykkelparkering

Nye sykkelskap ble åpnet av Byråd for byutvikling Thor Haakon Bakke i juni og tilbyr et trygt sted å parkere sykkelen i Bergen sentrum. Sykkelskapene er blitt godt mottatt av bergenserne, og så langt har mer enn 200 syklister valgt å parkere i skapene på Bystasjonen og i Marken.

Utlån av sykkelskap til bedrifter

Miljøløftet har nå bestilt ytterligere to sykkelskap. Disse ønsker vi at bedrifter skal få teste ut. Miljøløftet tilbyr bedrifter å låne skapene for en midlertidig periode i tilknytning til arbeidsplassen, inkludert frakt til og fra lokasjon. Ta kontakt med sykkelsjef i Bergen kommune, Einar Grieg for mer informasjon.