Vinterdrift på bysyklene er en suksess!

I desember gikk bysyklene over til vinterdrift, og samtlige sykler har fått piggdekk. Det har vist seg å bli en supersuksess!

I januar ble det syklet hele 10 539 turer med bysyklene. Det er nesten 1500 flere turer enn i desember.

 – Dette viser at bergenserne sykler året rundt, og at det er godt grunnlag for vinterdrift på bysyklene. Vi har hatt skikkelig vintervær i januar, og bedre bevis på at dette funker kan vi ikke få, jubler sykkelsjef i Bergen kommune Einar Grieg.

Så langt er det syklet over 30 000 turer med bysykler i vinter. Men selv om bysyklene har fått piggdekk, understreker Grieg at man likevel alltid må sykle forsiktig på glatt underlag. På grunn av det vekslende vinterværet som vanligvis preger Bergen, er det foreløpig bare forhjulene som har fått piggdekk. Sykkelsjefen oppfordrer til å ta følgende forhåndsregler ved sykling på vinteren:

  • På glatte veier vil bremselengden øke, selv med piggdekk. Det oppfordres til å sykle forsiktig og holde god avstand om du er i fart. Man kan også justere setet noe lavere enn normalt, slik at det blir enklere å tråkke i bakken om nødvendig.
  • For god synlighet er det viktig å sjekke at både for- og baklyset fungerer når du låser ut sykkelen. Refleks er også hjelpsomt, på sykkel kan det være smart å sette den på beinet, slik at billyktene treffer den.