Åpning av Kong Oscars gate

Endelig er Kong Oscars gate ferdig og lørdag 20. oktober inviterer Miljøløftet til offisiell åpning. Alle er hjertelig velkommen. I forbindelse med åpningen vil Kong Oscars gate være stengt for biler i tidsrommet 1100-1500.

Ta deg en tur byen på lørdag og ta turen innom Kong Oscars gate og se hvor fin den har blitt! Gaten er en av Bergens eldste med historie helt tilbake til middelalderen. 

Program

1200: Gatevandring fra Bryggesporden til Domkirkeplassen

v/ lokalhistoriker Jo Gjerstad. Oppmøte ved Bryggesporden (Krysset Kong Oscars gate/ Vetrlidsallmenning).

1300: Offisiell åpning på Domkirkeplassen

- Velkommen
-  Tale v/ avdelingsdirektør i Statens vegvesen Grethe Vikane
- Tale og snorklipp v/ byråd for Byutvikling Anna Elisa Tryti
- Enkel utendørs servering

1330: Orgelkonsert med organist Per Inge Hove

Dørene til Domkirken er åpen og konserten er gratis og åpen for alle. Det er også anledning til å se fotoutstillingen " What does peace look like?" som er utstilt i Domkirken.

Bilfri gate med aktiviteter

I forbindelse med åpningen er gaten stengt for motorisert ferdsel i tidsrommet 1100-1500. Hanseater fra Bergen Byspill lager stemning for store og små med sang og musikk, og arkeologer som deltok i utgravingen forteller om funnene de har gjort i Kong Oscars gate.

Om prosjektet

Opprustingen av Kong Oscars gate har pågått siden 2016. Prosjektet omfatter strekningen fra Bryggesporden til Domkirkeplassen. Gaten er utformet som et delt gaterom for alle trafikanter, og har blitt envegskjørt med fartsgrense på 30 km i timen. Hele gatestrekket har fått ny belysning og gaten er rustet opp med nytt dekke. Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) har gjort utgravninger under anleggsperioden.