Starter dagen med røde kinn

For Line Thuen Waage fra Alver er vintersykling hovedregelen hver dag, hele vinteren.

– Fra der jeg bor på Frekhaug og til jobben i Knarvik, er det bare fem kilometer og relativt flatt. Det betyr at jeg ikke trenger noe spesielt utstyr. Jeg sykler i vanlig hverdagstøy og trenger ikke en dusj etterpå, men kan gå rett til jobben, forteller Line.

Hun sykler hjemmefra til arbeidsplassen i Alver kommune i Knarvik hver dag året rundt – så sant det ikke er hjemmekontor. Men heller ikke hjemmekontor får Line til å parkere vintersykkelen. Med piggdekk og barnesete er den en ypperlig mulighet for transporten av minstemann på to år til barnehagen i nærmiljøet

Omstiller hodet

– Hva som er best med å vintersykle? Det er at det er en fin mulighet til å roe ned og omstille hodet litt. På sykkelsetet kobler jeg av fra rollen som trebarnsmamma og tuner inn på at jeg nå skal være kollega og fagperson. Og så kommer jeg meg ut og får bevegd meg litt. Jeg starter dagen med røde kinn!

Og å sykle tar ikke særlig mye mer tid enn å kjøre bil det samme strekket, mener Line.

– Det tar tid å sette seg i bilen, kjøre, finne parkeringsplass og gå det siste stykket til jobben. Jeg får frisk luft og trim på vei rett fra dør til dør, og det tar bare noen minutter mer, smiler Line.

Folk ønsker å sykle mer

Line jobber som prosjektleder for kommuneplanens samfunnsdel i Alver kommune, og forteller at gode sykkelmuligheter er etterspurt av kommunens innbyggere.

– Folk ønsker å sykle mer, men det må føles trygt og godt, med god trafikksikkerhet. Mange av dem vi har spurt, sier at de vil sykle mer når det blir bedre tilrettelagt, understreker Line, som har bodd på Frekhaug og jobbet i Alver kommune (tidligere Lindås kommune) i over 5 år.